MålBar: Brørne Løvehjarte

Oslo mållag inviterer til teatertur på Det Norske Teatret.

Vil du vera med på teater den 30. oktober? Framsyninga tek til 17.30. Billetten kostar berre 60 kroner for medlemer (originalpris: 280 kroner). Meld deg på via e-post: heleneukarlsen@gmail.com – eller ring 97512176.

Påmeldingsfrist er 25. september!

Det blir høve til å reisa ut for mat og drikke etter framsyninga.

Vel møtt!
—————————–
BRØRNE LØVEHJARTE
Spektakulært og eventyrleg om draum og livets mørkare sider for barn.
Astrid Lindgrens Brørne Løvehjarte er ei av dei vakraste historiene vi har i skandinavisk barnelitteratur. Regissør Svein Sturla Hungnes har laga ei nydramatisering av forteljinga om Kavring (Emil Johnsen) og Jonatan Løvehjarte (Oddgeir Thune) – brørne som ikkje ein gong døden kan skilje. Draum og verkelegheit flyt saman i Even Børsums fantasieggande scenerom, som saman med ei utsøkt lyssetjing opnar for meddikting.

Draum og fantasi
Kavring og Jonathan er brør. Kavring er sjuk, og dei veit begge at han kjem til å døy. Om kveldane fortel Jonatan om eventyrlandet Nangijala. Det er dit Kavring skal dra når han døyr, og ein dag skal dei to møtast der. Men så byrjar det å brenne i huset dei bur i, og Jonathan hoppar frå vindauget med Kavring på ryggen. Jonatan døyr i fallet, og på det viset blir det han som først dreg til Nangijala. Med stort mot møter vesle Kavring lagnaden sin og følgjer storebroren til den andre sida. Der blir dei to brørne dregne inn i ei i spennande historie som ikkje berre går føre seg rundt leirbålet om kveldane, men som og utspelar seg i all si gru på dei mørkaste og skumlaste stadene ein kan tenke seg.

Passar for vaksne og barn frå 7 år.

Dette innlegget vart lagt inn i Uncategorized. Bokmerk fastlenkja.